söndag 31 juli 2011

Avslutar sem med grilbuffé & överraskningsfest på Tegel

Förra söndagen fyllde mamma 70 år. Hon "rymde" hemifrån med Lasse till Gränna på en campingtripp, för hon ville inte ställa till med fest.
Under tiden passa jag och min syster Ingela på att fixa till en överraskning åt henne. Istället för att köpa en present ( tycker nog att en 70 åring har det mesta... ) så ordnade vi ( eller mest Ingela... ) med att boka bord på Tegel i Rydebäck. de är kända för sin grillbuffé. Oj vad det var gott! Och mamma, hon blev väldigt överraskad. Vi hade bjudit med moster Karin ( hennes syster ) & hennes Nisse, samt mammas bästa arbetskamrat Eva, de har känt varandra i 21 år, så det var jätte kul att alla kunde komma


Tillhörande gård..

Stället var jättevackert. Har aldrig ätit där innan, men kommer säkert göra det fler gånger.


Mullvaden Lasse lurade dit henne....

Efter " jag må du leva" blev det kramkalas. Här med Eva

Moster Karin


Vi hade t om lite kändisar vid bordet bakom... Maria Montasamiz syster med dotter, deras mamma och en annan man.... Jag får en sprutlande känsla i kroppen när jag ser en " kändis"... Självklart var jag tvungen att fotta... Låtsades naturligtvis fotta något helt annat... Och helt för feg för att be om autograf.. Men vad ska man med hennes till egentligen, det är ju Marias man vill åt :))

"B" kändisarna....
Lite blommor & presenter hör ju till...

Tack tal

Kramkalas igen...

Syrran.

Min svåger Tommy
Var tvungen att fotta maten med. Och ja, jag gick 2 runder. Det var jättegott. Åh, deras kokta rödbetor var nog bland de godaste jag någonsin ätit!!!
Vi satt ute med hela tiden. Hade tur med vädret. Mysigt, men liiiite jobbigt med alla getingar som är helt galna nuförtiden.. de lämna inte oss ifred precis. Men alla klara sig från att bli stuckna iaf :)

Kö till grillbuffén

Yammi. Kött, kyckling, korv, rödbetor, sallad, potatis *check*

Emma, Lucas älsta kusin, min systerdotter <3

En go kladig kaka till kaffet satt som en smäck

Kaffetime

Mamma blev verkligen superglad över detta, hon blev även lite rörd när hon kom. Tror inte hon väntat sig detta "ståhej" av oss.....
Så en perfekt avslutning på 4 v härlig semester. I morgon börjar " det vanliga livet" igen....

Några timmar kvar innan allt är som vanligt igen...

Jodåsåatt..... I morgon ska man börja jobba igen... Hur känns då detta? Skit såklart, nu ska det ju komma en "värmebölja", inte så otippat... Men, i ärlighetens namn, så ska det bli skönt med en "vardag" igen. Kan dock inte riktigt förstå att kl ska ringa 05:45 i morgonbitti, jag ska upp, snöra på löpardojjorna och bege mig ut i naturen... Lite ofattbart...... Om jag nu klarar av att springa. Sprang ju på matchen i fredags, trampa lite fel vid ett tillfälle och fick gigantont i nacken och armen igen.... Sluta jag spela? Nopp, jag fortsatte, men tog längre pauser när jag var avbytare. Varför lyssnar jag inte på min kropp och signalerna??  Ont så in i helvete igår! Har ju varit bra nu senaste 2v iaf. När jag la mig igår, fick jag t om ta en citodon, jag palla inte mera... Tårarna kom med när tankarna kom "om jag inte klarar av att springa eller träna mera.... " paniken sprider sig i hela kroppen. Måste helt enkelt få en tid att röntga nacken, något därinne är inte som det ska. Ska se hur det känns i morgon när jag joggat min runda.
I morgon ska ju jag börja mitt nya lite "hälsosammare liv" slut med gottor och dra ner på rökandet. Klarar inte sluta tvärt med båda, en omöjlighet för mig. Men ska inte röka på arbetstid, och endast hålla mig till salta pinnar och mörk choklad på helgen. Japp, jag skippar t om lösgotte & ostbågar. Det ska funka! Sätter 1 mån i taget på gottet. Ciggen ska jag med sluta med helt så småningom. Jag känner mig taggad för min nya utmaning och i morgon hoppar jag på "tåget mot smalköping", och jag har bokat plats i hälsovagnen!

lördag 30 juli 2011

Skilda världar!

Har fått hem istort sett alla avsnitten från en serie jag var besatt av :) Nu ska jag se alla igen, från början! Följa fam Bowalius & Toivonen och alla intriger, mmm, i like. Undra om jag blir lika besatt denna gång? Detta kommer ta tid, att se alla, men vi har ju 5 mån kvar på detta året ;)

Vad skådar mitt öga...

En överskrift i kvällsan idag fick mig att ta en djup suck.....
Självklart är det nu solen kommer att komma fram, nu när jag ska börja jobba..... Så till de som ännu har semester, önskar jag en härlig vecka, och skit i alla måsten, sola och njut som fan!
Detta har varit mitt sämsta semesterväder någonsin, men självklart skönt och varit ledig, men detta slår ju inte fel, att solen kommer nu......

Vinst eller förlsust, spelar det någon roll?

Igår var det "mamma fotboll" mot våra gossar. 8 åriga snabba killar intog planen, likaså ett gäng supertaggade mammor. Vi blev uppdelade i lag från tränarna, mammorna hade 2 lag, grabbarna 3 lag. Vi spelade 3 matcher 2 x 9 min, och avslutade var match med straffläggning. Under tiden va där vissa pappor som fixa käk, grill korv & burgare.

Mitt lag förlorade alla matcher, men vann straffläggningarna. Det andra mammalaget vann 2 av sina matcher, men förlora strafftävlingen. Jag nätade bollen i en match och satte mina straffbollar, min man var imponerad. I matchen då jag mötte min son, var han målvakt, så han kunde inte finta av sin morsa :)

Snacka om att man är otränad!! Man gjorde en "ruch" sen liksom växte fötterna fast i marken, man orka inte jobba hem igen. Hjärnan ville så gärna, den var supertaggad, skrek i hela kroppen :  - Spring Linda, spring din late f-n, hur svårt ska det va och sringa hem igen och ta bollen från en 8-åring, ta den , vänd om , och passa till någon eller dribbla av dom där små minimänniskorna, skjut i mål, hur svårt är det!!! Men nä, så var inte fallet, hur mycket hjärnan än skrek, så orkade inte benen hänga med, de stod liksom kvar.. Men många goa skratt blev det iaf. Ibland skrattade jag så jag höll på att kissa på mig!

Efter matcherna var det dax för käk. Alla samlades och vi hade en gemensam matstund. Det bjöds på mat till grabbbarna och vi föräldrar fick köpa till en billig peng. Alla hade sin egen dricka med sig. .

Efter käket gick vi in i klubbstugan och fortsatte festligheterna där. En tränare hade tagit med sig lite spel till barnen, ett pokerbord till "vuxna pojkar", godis, chips mm.
Barnen började spela lite spel, vissa kasta pil, några var ute på nya skolan och lekte. Och vi föräldrar satt och drack lite vin/öl läsk, åt gotte och spela Geni. Männen mot kvinnorna... Kvinnorna förlorade än en gång... Men det var en kul grej, och det var jättetrevligt. Tycker vi har en bra sammanhållning i laget, även om jag sällan är med, men när jag väl är det, så är det alltid lika trevligt.

På ons drar träningen igång igen efter sommaruppehållet, och allt blir som vanligt igen. Och vi mammor, vi får öva vidare, tils nästa år, då smäller det kanske igen.... :)

fredag 29 juli 2011

Fokuserad....

Ikväll gäller det... Måste vara lite fokuserad. Match mot grabbarna, årets viktigaste match. Förra året förlorade vi, inte stort, men inte kul att ta en förlust, och absolut inte 2 år på raken. Nä, ikväll ska vi visa att vi är i bättre form, vi som tränat hela året, sprungit, gymmat, kört taktik, övat på finter, ja allt som behövs helt enkelt!


:) eller inte..... tror alla är rätt så otränade, men kul ska det bli. Snart dax att träffas och peppa varandra lite, och känna så bollen verkligen är rund :) Heja mammorna!

torsdag 28 juli 2011

Nya fotbollsskor......

I fm begav jag & Lucas oss till C-syd för att kolla om vi hitta nya fotbollsskor, då de han har var helt försmå. Vi brukar alltid handla på Team Sportia, bra saker och en super service.... Hade även hört de snart skulle få in nya Nike skor där.. När vi kom dit hitta Lucas 2 par som han ville ha, Torres skor ( såklart, vad hade jag väntat mig ...?? ) Men de fanns inte i hans storlek såklart, och jag fick en tjurig son på halsen... Jag försökte att få honom kika på andra, Adidas, sådana han har, men icke sa nicke, det ville han inte, han hade bestämt sig. Jag & personalen försökte ändå med att det är inte utseendet man ska gå efter, utan att skon sitter skönt. Det gick inte heller hem.. På mån eller tis kommande vecka skulle de få in de nya Nike skorna, så där var inget att göra. Han sa bestämt & ganska tjurigt att han tänkte INTE träna ikväll, för det skulle inte gå, så kunde han isåfall spara sig för att ge gärnet på matchen mot mammorna i morgon.....
Jag sa att då fick vi kika i andra affärer och se om där fanns några, men vi tvivlade bägge två....
MEN.. så i sista affären, Stadium Outlet, hitta han vad han ville, ett par Torres skor!!!. Äntligen, vilken lycka, ögonen tindrade på honom när vi betalt för allt :)


Grymma...



Baksidan
Nya benskydd med skulle vi ha, Torres det med.....
När vi hade kommit hem & käkat lunch, tog det inte så lång tid för Lucas att snöra på sig skorna och ge sig ut i "regnet" och prova skorna....  De var perfekta sa han. Vilken lycka!!
Gräspremiär för skorna..
De gick skjuta med :)
Bryr sig inte ett dugg om regnet....

"Lucas  - Mamma, nu fattas jag bara en Chelsea boll, sen är jag som en "mini Torres", Tröja, shorts, skor & benskydd.. Bara bollen som fattas, den kan vi ju köpa nästa gång vi är där och handlar !"

( Hmm som om han inte har nog med bollar, men tydligen inte........ )

Ikväll kan en nöjd Lucas gå på träning iaf, utan att vika tårna flera varv.... :))

Brödbaksdax

När jag kom hem från träningen igårkväll och hade fixat med middagen, såg jag att jag hade lite filmjölk kvar i kylen. Blev då sugen på att bara ett filmjölksbröd som jag hittat ett recept på, ett jäteenkelt recept, utan jäsning osv!  Men där skulle vara bla anis & fänkål i, och det hade inte jag, så jag slängde i pumpafrö & vetekross istället. Fungera nog lika såbra, för gott blev det iaf....  Vet inte ens om jag gillar anil eller fänkål, så jag kommer fortsätta att ha i mina frön i framtiden med :) Man kan ju även slänga i vad man har hemma helt enkelt. Nästa gång ska jag nog även ha i lite valnötter mm

Gott hembakat bröd







Fotbollsskola

Igår var det dax för 03:ornas fotbollskola att dra igång. Ons-fre denna vecka, med lite "hemliga gäster" 2 dagar, ons & tors.  För på fredag avslutas det hela med match mot mammorna :) Som vi självklart ska vinna i år, med 2 siffrigt...!!! Eeeeeeeeeh eller inte..Vad drömmer jag om egentligen????  Vad jag förstod igår, var det många mammor som ville stå i mål i år, för alla är så jävla otränade och orkar inte springa, medans våra grabbar ger gärnet.. men vi ska ladda iaf, och vi ska gå in för att vinna iaf :) Bollen är ju faktiskt rund, så allt kan hända....

Igår var den "hemliga gästen" Håkan Nilsson. tränar Glumslövs P11 nu och har spelat i landslaget. Det var kul att se och killarna verka tycka det var kul.

Någon form av övning...





Ännu en...
Lucas i blå väst
Alla var jättekonsentrerade hela tiden, härligt att se!
Indelade i 2 lag, övar på finter..
När Håkan gett sig av, efter typ halva tiden. var det dax för killarna att fika lite.. Man hörde det var en del av dom som gnällde på att skorna var försmå. Även Lucas såklart.. Han sa han "vikt sina tår ett par varv" Så idag var det dax att ta en tripp ner på c-syd och fixa större.... Gud vad som växer under sommaren..... Bävar för alla jeans/byxor nu till hösten, inga kommer ju att passa....

Fika paus i en härlig sommarkväll



Här förklarar han hur ont han har....

tisdag 26 juli 2011

Det blev grillat till kvällsmat trotts allt....

När som sagt mannen for till c-syd i ilfart, fick jag det tunga ansvaret att börja med maten.. Saken hör till, att jag liksom " aldrig" lyckats grilla ngt kött i våran grill. Nå´n korv en enstaka gång, knappt det har jag lyckats med. Tycker grillen är förstor, jag gillar de där mindre, typ sådana i "hinkar" eller ngt. Så ett stort ansvar vilade på mig...
MEN jag lyckades!!! Blev lite smått nervig när allt brunnit klart och det var bara glöd kvar. La på köttet & kycklingen, sen blev det liksom bara "tyst", ingen rök kom, det luktade inget... Hmmm tänkte jag, det var ju detta jag visste, jag är verkligen usel på detta... Meeeeen, skam den som ger sig. Jag blåste lite i glöden, har sett man ska göra det :) Och vips, så börja jag höra något sprakande ljud, wiihooo, det fungerade. JAG KAN GRILLA!!!!  Och jag han t om fixa egna klyftpotatis i ugnen, duka, fixa spett med Haloumiost och ett grönsaksspett, innan Michael kom hem.... När han kom fråga han om han skulle" ta över".......  say what?? Nä nä, nu e jag ju nästan klar sa jag, och jag vill fullborda mitt ansvar :) Och jag fick en guldstjärna vad jag förstod :)


Väntans tider....

Här brassas det på :)

Till bordet sen, var alla nöjda och belåtna. Såååå gott det blev, älskar grillat!!! Grillat äger på sommaren. Jag käka kyckling med aivar relich,  haoulomi och ett grönsaksspett, en supersallad med avocado och mycket annat gott :) Lucas och Michael åt kött med Lohmanders bea sås. Till detta hemmagjorda klyftpotatisar med kött & grillkrydda på.... Vilken festmåltid såhär en tisdagskväll, men man får verkligen passa på när "sommaren " väl är här..... Den är rätt så sällsynt i år om man säger så....





Efter middagen tog jag och min 4-benta kamrat en kvällsrunda. På med musik i öronen, gympapjuks och sen iväg. Genom typ hela Häljarp och en sväng ner på golfbanan. Älskar att bara gå så på kvällen under sommaren när det inte regnar.... , superskönt och jättehärligt.


Kvällning vid golfbanan
En varm "rotte"
Tja, ännu en härlig bild ;)
En härlig dag & kväll har det varit idag. Fattades bara en mjukglass som efterätt.... OM man nu hade tillåtit sig detta.... eller hade man varit ståndaktig och tittat åt ett annat håll ( som jag hade gjort *fnizz* )
Ikväll var det vattenmelon och skivade päron till kvällsfilmen, som för övrigt var en riktig skitfilm....!!  Elephant White, se aldrig den.....

Urkass.....

En pool på poolen....

Idag när det var fint väder, äntligen, så var det dax att tömma allt regnvatten som låg ovanpå pooltäcket.... Och det var ju en del om man säger så. Pumpen typ drunkna i vattnet, och det kändes som en evighet innan vi pumpat bort allt vatten

Pumpen som försvan......


Skulle få en kaffegäst med dagen till ära.( Kändes såå skönt att få ha röjt upp i uterummet så man slapp skämmas... )  Jenny som är nere från Öregrund kom och hälsade på ett slag. Tack så mycket vännen för en trevlig kaffefika. Nästa gång tar vi det hos dig :)) Jättekul att träffa dig igen, inte så ofta nuförtiden.



Ena halvan städad och klar....
och nästa halva städad och klar.... *Check check*  för kaffebesök...:)
När Jenny dragit vidare så titta Lucas och hans kompis ut och var lite badsugna. De fråga om de var ok för att ta ett dopp. Mmmm vist, hoppa ni i sa jag, men det är kallt som satan... Till svar fick jag : Vaaaaa??? Vadåkallt, det är ju jätteskönt... nästan 22g juh.....
Mmmmm ellerhur känner jag då, som aldrig kommer bada under 25g iaf, helst ska det vara minst 27, i pooler iaf, havet är en helt annan femma.....

Ett varmt & svettigt hår. Dax för en sommarfrisyr snart känns det som.... :)
Brrrrr knappt 22g
Inga badkrukor här inte....
Blev ett par " bomber"
Efter badet hade de vattenkrig ett bra tag, med någon form av vattenpistoler. De roade sig nog lätt 1½ h med det det... Sen for de ut på framsidan och lekte med vattenballonger på gatan. Så underbart att höra deras glädje av lite vatten, .... De´ e sommar de´ ....!!!  Och sådanhär glädje önskar man sig att de hade haft hela sommarlovet. Så man njuter extra nu under dessa soliga dagar :)

Ojojoj Jag ska grilla...

Mannen for ner på c syd i rasande fart, skulle byta ngt som inte funkar till tv: n... Jag fick uppdrag att börja med maten... JAG ska grilla.... Kan gå hur som helst .......

Ny soffa & biobesök

Igår blev vi med ny soffa. Är supernöjd med den. Ännu en anledning att måla om väggarna :))  Måste ta tag i det med, men nu kom ju solen fram, så nu vill man ju passa på att vara ute. Och väggarna & färg finns ju alltid kvar så då kan man fixa med det senare, en em/kväll efter jobb



Den gamla soffan åkte in på Blocket.se... Tills vidare ställde vi den på Lucas rum, och där stod den så bra och han behövde ju en soffa... så annonsen plockades bort igen , och han fick behålla soffan :))



På em var vi på bio i Helsingborg med kusinerna från Häljarp. Vi såg Kung  fu panda 2



Jag & Lucas tyckte den var bra, men 1:n är bättre. Michael sågade den.... han gav den inget gott betyg. Jag tyckte dock att den var rolig & även lite sorglig, fällde t om ett par tårar där ( ingen såg mig..... )